Produkter / Dessert

Brownies med ostekrem og Safarikjeks

45 min Enkel
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies Langpanne 883 g2,00 stkegg1,50 dlvann150,00 gsmeltet smør

Ostekremglasur:

1,00 poseTORO Glasurmiks til Ostekrem 126g125,00 gkremost naturell

Pynt

1,00 pkSafarikjeks

Brownies er godt alene, men med ostekrem på toppen skjer det noe magisk. I denne oppskriften er det nettopp det vi gjør, og i tillegg har vi på Safarikjeks med sjokovaniljesmak. Nam! Har litt kjeks i ostkremen får å få en nydelig konsistens som er både myk og sprø. Denne oppskriften gir 24 kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

 • 2

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

 • 3

  Fordel deigen i en langpanneform på ca. 30×37 cm. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden. (Har du ikke en form på den størrelsen kan du bruke den du har i ovnen, enten ved å lage gjerder med aluminiumsfolie for å få riktig størrelse eller bruke hele formen og redusere steketiden med ca. 5 minutter).

 • 4

  Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.

 • 5

  Bland glasurmiksen til ostekrem og tilsett det myke smøret og kremosten. Visp kraftig til du får en kremete konsistens. Del kaken i porsjonsstykker og legg en teskje med ostekrem på hvert stykke (For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir myk og luftig). Knus 8 Safariekjeks sjokovanilje (ca. 1/2 pakke) i en blender eller legg kjeksene i en plastpose og bruk et kjevle til å knuse dem. Bland så de knuste kjeksene inn i glasuren med en slikkepott. Bre kremen utover browniesen.

Dette trenger du