Pynt
1,00 stkvalgfri konditorfarge/gele1,00 poseNon Stop1,00 bokskakestrøsselLag stemning med juleverksted og nyt deilige brownies julekaker i adventstiden. Eller overrask noen du er glad i med hjemmelagde bursdagsgaver. Disse browniesene er så saftige og gode at de vil glede både store og små, uansett alder. Denne oppskriften er enkel å følge og gir ca. 12-16 spiselige gaver som du kan pakke inn i cellofan eller bokser.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Bland sammen med slikkepott til en tykk, jevn røre: Browniesmiks, 1 egg, 1 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).
- 2
Fordel røren ved hjelp av en slikkepott i en liten bakepapirkledd langpanneform (20 x 30 cm). Stek på midterste rille ca. 25 minutter. Bruker du en større form må du redusere steketiden.
- 3
Avkjøl kaken i formen (gjerne natten over om du har mulighet til det). Når browniesen er helt avkjølt kan du ta den ut av formen og dele den i 12-16 stykker.
- 4
Osteglasur lager du ved å piske med mikser til du får en kremet glasur: Glasurmiks, 125 g kremost naturell og 50 g mykt, romtemperert smør. Ta ca. 1/3 av glasuren over i en ny bolle og tilsett konditorfarge/gele til passe farge. Ha den fargede glasuren i en liten plastpose.
- 5
Fordel den hvite glasuren over kakestykkene. Klipp et lite hull i det ene hjørnet på plastposen med farget glasur og sprøyt bånd på pakkene. Pynt deretter med Non Stop og kakestrøssel.