Produkter / Kaker

Browniekuler

60 min Middels
Til 40 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies 552 g1,00 stkegg1,00 dlvann100,00 gsmeltet smør

Pynt:

1,00 posekakestrøssel250,00 gsjokolade

Browniekuler er godbiten du kan lage til kaffen som virkelig kommer til å imponere gjestene. Å lage browniekuler er en også hyggelig juleaktivitet som får deg og dine i skikkelig julestemning, men er også morsomt å lage resten av året. Browniekuler er brownies dyppet i smeltet sjokolade og pyntet med strøssel. De er superenkle å lage og smaker helt magisk! Siden pynten kan varieres til det uendelige kan du selv være med å sette ditt personlige preg på resultatet. Oppskriften gir ca. 40 browniekuler.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C). Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 g smeltet smør (eller flytende margarin). Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

 • 2

  Bruk en form på ca. 20×30 cm (30×37 cm om du bruker TORO Brownies Langpanne). Klipp til bakepapir og legg i bunnen av formen og smør kantene med litt smør. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.

 • 3

  La kaken avkjøles i formen (gjerne over natten om du har mulighet til det).

 • 4

  Skjær brownien i små biter (ca. 2 x 2 cm avhengig av tykkelsen på brownien og hvor store du ønsker at kulene skal bli). Rull til små kuler og legg til side på et bakepapir eller en fjøl.

 • 5

  Brekk opp sjokoladen og ha den i en skål som tåler varme. Kok opp vann i en kjele og smelt sjokoladen i et vannbad. Rør om av og til og pass på at sjokoladen ikke brenner seg i bunnen. Når all sjokoladen er smeltet tar du den av platen så den får avkjølt seg litt før du skal dyppe browniekulene i den.

 • 6

  Ha ønsket pynt i en liten skål. Her er det kun fantasien som setter begrensninger og både kokos, kakaopulver og kakestrøssel fungerer ypperlig som pynt. Dypp så en og en browniekule i den smeltede sjokoladen og legg den deretter direkte over i skålen med pynt. Dekk kulen med pynt ved å rulle den rundt i skålen til alle sidene er dekket. Legg den så tilbake på et bakepapir for avkjøling. Gjenta til alle browniekulene er dekket i fargesprakende og smakfull pynt.

 • 7

  Avkjøl kulene til sjokoladen er stivnet (gjerne i kjøleskap, da går det fortere) og ha dem i en kakeboks eller på et fat for servering. Browniekulene smaker nydelig om du serverer dem med det samme, men nesten enda bedre om de får en liten tur innom kjøleskapet før servering. Server og nyt følelsen av at julestemningen kommer krypende!

Dette trenger du