Produkter / Kaker

Bilbanekake

45 min Enkel
Til 12 porsjoner

Pynt

1,00 pksjokoladekjeks1,00 posekritt1,00 poseHeksehyl3,00 stklekebiler (godt vasket)1,00 pkStratos sjokoladeplate

Kake

1,00 stkegg1,00 dlvann100,00 gsmeltet smør

Glasur

140,00 gmelis50,00 gromtemperert smør2,00 ssbakekakao100,00 gkremost, naturell

Bilbanekaken vil garantert glede bilentusiasten hjemme, enten om det er liten eller stor. Kanskje noe å bake til neste bursdag eller en annen hyggelig anledning? Du baker enkelt brownies og lar kaken avkjøles før du dekker den med deilig sjokoladeglasur. Form så en svingete vei over kaken ved hjelp av godteri. Lekebilene vasker du godt, gjerne i oppvaskmaskinen om de tåler det, før du setter de på kaken. Voila, din helt egen bilbanekake som både ser kul ut og smaker utrolig godt.

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli romtemperert og mykt.

 • 2

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

 • 3

  Ta frem en liten langpanneform (20 x 30 cm). Smør formen og legg bakepapir i bunnen (klipp gjerne til så får du en penere og rettere kant rundt kaken). Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Bruker du en større form må du tilpasse steketiden.

 • 4

  Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.

 • 5

  Bland melis og bakekakao og tilsett det myke smøret. Visp sammen til blandingen korner seg. Tilsett så kremosten og visp glasuren luftig. For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir luftig og fløyelsmyk. Fordel glasuren over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott

 • 6

  Form en vei over kaken med heksehyl. Kutt/brekk opp Stratos i biter, både store og små og fordel langs veien. Bruk krittene i midten og sett tilslutt på nyvaskede og helt tørre lekebiler