Tilberedning:
Pinnekjøtt:
Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten/pinnene. Legg pinnekjøttet oppå og la det dampkoke på svak varme i ca. 3 timer. Start tidlig med å koke det, da pinnekjøttet noen ganger trenger lengre koketid. Du kan enkelt sjekke, ta en bit og smak! Er det litt seigt, la det koke lenger. Lokket må ligge tett på. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle over kjelen og legg lokket oppå der igjen. Pass på så det ikke koker tørt, da må du etterfylle med litt vann.
Grillet pinnekjøtt:
Mange liker også å grille pinnekjøttet før servering. Vann ut og kok pinnekjøttet som beskrevet ovenfor. Pinnekjøttet kan deretter grilles lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på en rist over en langpanne, litt høyt i ovnen på sterk varme, gjerne varmluft ca. 250˚ i ca. 5 min. Sett deg ved ovnen og følg med. Kjøttet vil bli litt sprøtt ytterst.