Kikerter er fulle av essensielle næringsstoffer, gir en god metthetsfølelse og energi som varer lenge. De kan brukes til det meste og ikke bare som erstatning for kjøtt. Kikerter kan også fint brukes i stedet for poteter, ris, pasta og brød. De passer perfekt til gryter, supper, pizza, snacks, osv. Makan til allsidig grønnsak skal du lete lenge etter! Her har vi samlet våre fem beste oppskrifter med kikerter, som alle er vegetariske.

 

1. Meksikansk vegetargryte med bønner og kikerter

Meksikansk vegetargryte med bønner og kikerter

Meksikansk gryte er en middagsklassiker, som ikke nødvendigvis behøver å lages med kjøttdeig. Den kan superenkelt gjøres om til en vegetargryte med litt bønner og kikerter. Ha oppi litt avokado og tortilla, så er du plutselig i Mexico City. Hola amigo! Sjekk oppskriften under.

Gå til oppskrift

 

2. Vegetar tandoori curry med kikerter og blomkål

Vegetar tandoori curry med kikerter og blomkål

Winner winner, kikert-dinner! Indiske retter er ofte vegetariske. Det vil si at i en tandoori kan du lett som ingenting bytte ut kyllingen med kikerter og blomkål. Tandoori er en av de mest populære gryterettene fra India, er passe mildt krydret og har masse smak av spisskummen, hvitløk og ingefær. Mmmm, høres digg ut ikke sant? Prøv oppskriften vår da vel!

Gå til oppskrift

 

3. Tomatsuppe med sprø kikerter og gresskarkjerner

Tomatsuppe med sprø kikerter og gresskarkjerner

Hva med å prøve en ny vri på den klassiske tomatsuppen? Tomatsuppe med kikerter og gresskarkjerner er en enkel, og fantastisk god rett. Den passer like bra til lunsj på hjemmekontoret som til hverdagsmiddagen. Med masse smak, samtidig som den er sunn og god. Det er tripple win det! Les mer om oppskriften under.

Gå til oppskrift

 

4. Hvit søtpotetpizza med pesto og kikerter

Hvit søtpotetpizza med pesto og kikerter

Dette er en smaskende god hvit pizza, med en oppskrift som er saftig, søt og smakfull. Med en krydret creme fraiche i stedet for tomatsaus, og revet søtpotet som tar bunnen til nye høyder. Er du glad i grønnsaker på pizza, så anbefaler vi deg å prøve denne oppskriften 🙂

Gå til oppskrift

 

5. Amerikansk vegetargryte med bønner og kikerter

Amerikansk vegetargryte med bønner og kikerter

Amerikansk gryte er en favoritt hos mange, og kanskje spesielt barnefamiliene. Dette er en gryte som veldig lett kan gjøres om til en vegetarmiddag, som alle kommer til å like. Bare bytt ut kjøttet med kikerter og bønner, og simsalabim. Amazing vegetarian family dinner! Oppskriften finner du på linken under.

Gå til oppskrift