Plantebasert middagstips

Her får du tips til hvordan du kan gjøre middagsmåltidene dine mer plantebasert.

Å spise mer plantebasert og vegetarisk mat kan være enkelt, smake godt og være like mettende som annen mat. Det trenger ikke å være komplisert å dekke behovet for de ulike næringsstoffene når du spiser helt eller  delvis vegetarisk eller  vegansk heller.

Et sunt vegetar-kosthold inneholder fullkorn, belgvekster, poteter, grønnsaker,  frukt, bær, planteoljer, frø og nøtter og annen «plantemat». Et slikt kosthold gir mye kostfiber, vitaminer,  mineraler og sporstoffer. Det er enklere å få et fullverdig kosthold dersom du også inkluderer melk, andre  meieriprodukter og egg, samt begrenser inntaket av sukker, salt og bruker sunt fett.

Middagstips 1: Amerikansk gryte med bønner, kikerter og rotgrønnsaker

 

Erstatt kjøttdeigen i TORO amerikansk gryte med en boks  kidneybønner, en  boks kikerter  og en middels stor (ca.  200g)  persillerot. Kutt persilleroten i skiver og ha denne, bønnene, kikertene og posens innhold i en  kasserolle. Tilsett 8 dl vann. Kok opp under omrøring og la det koke 20 minutter under lokk. Rør  om av og til.

Vil du ha en litt tørrere gryterett tar du lokket av mot slutten av koketiden.

Vel bekomme!​