Lun blomkålsalat
1,00 stkblomkål1,00 stkrød løk3,00 sssmør / olje til steking200,00 gfersk spinat1,50 dlhasselnøtter (ev. pinjekjerner el. solsikkefrø)2,00 stkhvitløksbåterSaus
2,00 stksjalottløk1,00 sssmør1,00 poseTORO Peppersaus 21g2,00 ssflytende honning1,00 sskaldt smørDet er fantastisk med fersk, fin torskefilet – en unik råvare. Denne velsmakende fiskeretten med peppersaus og knasende grønnsaker må bare prøves!
Slik gjør du
- 1
Torsken tilberedes i ovn ved 200 °C, 8-10 min eller til den flaker seg. Del torsken i stykker og ha den i en smurt ildfast form. Dryss over timian, salt, pepper og legg på ½ sitronskiver. Drypp over olivenolje og stek torsken i ovn som angitt
- 2
Lun blomkålsalat: Del blomkål i buketter og rødløk i tynne båter. Stek det i en varm panne med smør ev. olje til det er gyllent. Tilsett hvitløk i skiver, grovhakkede nøtter og spinat. La det surre i pannen til spinaten begynner å falle sammen. Smak til med salt og pepper.
- 3
Peppersaus: Surr finhakket løk i kjele med litt smør. Tilsett væske og peppersaus, kok opp. La sausen småkoke i 3 min, rør av og til. Om ønskelig rør inn en ss smør rett før servering.