Sjokoladekake med glasur er en perfekt bursdagskake og en sikker vinner hos store og små. Kaken er saftig og myk og er toppet med en kremet sjokoladeglasur som smaker deilig av lys sjokolade. Kaken er rett og slett uimotståelig. Perfekt når du skal bake til mange ettersom sjokoladekaken gir ca. 24 kakestykker.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme).
- 2
Rør sammen til en jevn røre – Sjokoladekakemiks, 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør). Ha røren i en bakepapirkledd langpanneform (ca. 30 x 37 cm) og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form, evt. den som følger med ovnen din må du tilpasse steketiden). Steker du sjokoladekake for lenge blir den tørr. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende røre er kaken ferdig.
- 3
Når kaken er avkjølt tar du frem boksen med Kremet Sjokoladeglasur og fordeler glasuren over kaken ved hjelp av en slikkepott. Enklere blir det ikke! Pynt med din favoritt kakepynt.