Enten du har bomma på jakta, eller du bare ønsker å spise litt mindre kjøtt, er jegergryte den perfekte gryten for en skikkelig god, mettende høstmiddag. Også uten kjøtt! Bare bytt ut kjøttet med bønner og sopp, så har du en kremet og god gryte som redder enhver regntung kveld. Den er selvfølgelig superenkel å lage, slik at du heller kan bruke tid på å fyre i peisen.
Slik gjør du
- 1
Kok opp poteter i rikelig med vann og litt salt. La koke til potetene er møre.
- 2
Bland posens innhold med creme fraiche og vann. Kok opp under omrøring og la småkoke i 10 min. Ha i silte, brune bønner mot slutten av koketiden.
- 3
Kutt opp sopp, stek i en panne ved siden av med litt olje. Ha i aspargesbønner når soppen begynner å nærme seg ferdig.
- 4
Server det hele med kokte poteter og tyttebærsyltetøy