Lapper

30 min Enkel
Til 8 porsjoner
1,00 poseTORO Lapper Sveler 220g3,00 dlvann

Lapper oppskrift eller sveler er en urnorsk, tradisjonell bakst med opprinnelse fra Vestlandet. De smaker nydelig med syltetøy og rømme og passer perfekt når du har lyst på noe godt i en fei. Lapperøre er raske og enkle å lage og gir litt kos i hverdagen. Oppskriften gir ca. 10 lapper

Slik gjør du

  • 1

    Bland posens innhold med 3 dl vann. Visp sammen til du har en jevn og glatt røre.

  • 2

    Bruk takke hvis du har, hvis ikke fungerer det fint med en stekepanne med lave kanter og belegg. Smør takken eller stekepannen første gang med litt smør. Bruk en liten øse. Legg en øse røre på middels varm takke eller stekepanne. Jevn røren ut med undersiden av øsen til lappen får en diameter på ca. 10 cm. Gjenta til stekeplaten / takken er fylt med små lapper.

  • 3

    Stek på middels varme i ca. 2-3 min. Snu lappen når den er lys brun på den ene siden og stek videre på den andre siden. Legg over på en tallerken og gjenta. Server lappene med ditt favoritt syltetøy og rømme.

Dette trenger du