Sjokoladefondant er desserten over alle desserter. Ingen dessert imponerer mer enn når gjesten tar skjeen gjennom sjokoladefondanten og kjernen renner pent ut på tallerkenen.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C). Rør sammen egg, vann og smeltet avkjølt smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre.
- 2
Smør formene. Klipp til bakepapir og legg i bunnen av hver form (sett formen på bakepapir, tegn rundt formen og klipp til). Fordel røren i de 6 smurte ildfaste porsjonsformene (ca 8 cm i diameter). Fyll formene ¾ fulle (ca 100 gram røre i hver form).
- 3
Stek på midterste rille i 12-13 minutter til deigen har stivnet i kantene og midten er flytende. Ovner er ulike, så teststek gjerne en sjokoladefondant først om det er første gang du lager sjokoladefondant. Ta ut av ovnen og la stå i noen minutter.
- 4
Skjær forsiktig rundt kanten for å løsne fondanten, og hvelv så kaken over på en tallerken. La fondanten stå opp ned med formen på i noen minutter før du løfter av formen. Dette for at sjokoladefondanten skal få sette seg skikkelig. Server sjokoladefondanten lun med vaniljeis og friske bær. Velbekomme!