Til 4 porsjoner
200,00 ggrønnkål2,00 stkrøde epler0,50 stkrødløk2,00 stkappelsiner1,00 håndfullvalnøtter0,50 stkgranateple
Dressing
2,00 ssIdun Grov sennep1,00 ssIdun Eddik 7 %3,00 ssrapsolje0,50 dlvannDet er flott å ha litt forskjellig tilbehør til julens herremåltider. Denne grønnkålsalaten er helt nydelig, og litt annerledes.
Slik gjør du
- 1
Kok opp vann med litt salt og tilsett grønnkål, kuttet i strimler. Kok opp igjen og hell deretter straks av vannet. Damp kålen godt. Kutt epler med skall og rødløk i tynne båter. Skjær bort skall og hinner fra appelsinene og del dem i fileter eller biter.
- 2
Bland epler og løk med lun kål. Vend inn appelsinbiter og grovhakkede valnøtter. Bank granateplet lett i bordet og del det i to. Bruk en skje og ta ut frøene.
- 3
Rør sammen sennep, hvitvinseddik, olje og vann. Smak til med salt og pepper og gjerne litt honning. Drypp dressingen over salalaten og dryss garanteplefrø over det hele. Server!