potet 48 %, tomat 18 %,
TORO Gresk Moussaka er basert på nasjonalretten fra det greske kjøkken og er perfekt for hele familien. TORO Gresk moussaka kommer med sausmiks til kjøttdeig og hvit saus samt potetskiver. Server gjerne med en gresk salat med fetaost og oliven. Lett å like, lett å lage.
Sett stekeovnen på 180 grader (over og undervarme)
Brun 400 g kjøttdeig (okse eller lam) i en gryte eller stor stekepanne. Trekk pannen av varmen. Tøm posen merket Kjøttsaus over og bland godt. Hell på 3,5 dl vann under omrøring og kok 1 minutt. Smak til med salt og pepper om du ønsker.
Tøm innholdet i posen merket Potetskiver i lys saus i en kasserolle. Tilsett 5,5 dl melk og kok 5 minutter under stadig omrøring.
Hell kjøttsausen i en lav ildfast form som rommer ca. 1,5 liter (20X25 cm). Fordel potetskivene i lys saus over kjøttsausen. Strø over ca. 100 g ost. Stek midt i ovnen ca. 25 minutter ved 180 grader. Mildere? Erstatt 0,5 dl vann med melk eller fløte Mer smak? Smak til med litt malt kanel, hvitløk og oregano.
For en mildere smak, erstatt 0,5 dl vann med melk eller fløte.
Tilbered som anvist, men erstatt kjøttdeig med 200 g aubergine, 200 g squash og 100 g tomater skiver. Smak til med friskhakket timian og mynte. Dryss over 100 g revet ost og 50 g pinjekjerner.
potet 48 %, tomat 18 %,