Lag en stor porsjon og sett kaldt, enten i kjøleskapet eller i fryseboksen. Supert å bruke på alt av grillet mat gjennom sommeren, smøre på brød eller legge i en bakt potet.
Slik gjør du
- 1
Kjør alle ingrediensene sammen i en foodprocessor. Kjør det godt, slik at krydderet blir godt hakket og persillen gjør smøret lett grønt. Ha litt i en bolle som kan serveres straks.
- 2
Resten av kryddersmøret: Fordel smøret på et matpapir/bakepapir – som en lang pølse og rull dette stramt sammen. Vri endene hver sin vei. Settes kaldt frem til servering. Pakk ut, skjær den lange kryddersmørpølsen i skiver og legg på fat. Eller du kan ha kryddersmøret i en sprøytepose og sprøyte små porsjoner på en plastkledd tallerken. Settes kaldt frem til servering. Porsjonssmøret løsnes lett fra plasten og kan legges direkte på fat.
- 3
Forandring fryder: Ønsker du mere farge og eller smak i smøret, er det lekkert og godt å blande inn finhakket rød paprika, andre friske urter om du har, mais, en klype havsalt osv. Du kan også fylle smøret i røde lange paprika og sette det kaldt. Skjæres i skiver ved servering