Det er ekstra deilig med varmende gryteretter når høsten kommer krypene. Det har blitt kaldere, regn og kveldsmørket kommer tidligere for hver dag som går. Da trenger vi til litt ekstra kos, energi og varme. Gryteretter er perfekt til både hverdag og helg, og passer ypperlig som turmat. Gryter er også geniale hvis du ønsker å bruke opp middagsrester fra i går eller andre ingredienser i kjøleskapet som du ønsker å bruke opp. Det er helt opp til deg om du ønsker å bruke kjøtt eller grønnsaker. Det meste smaker fantastisk i våre gryter, og her er våre seks beste tips til gryteretter for kalde dager.

 

Til hverdag – Bali Kyllinggryte

Bali kyllinggryte

TORO Bali Kyllinggryte er en av våre mest populære gryteretter. Det er takket været den friske og milde smaken av karri, eple og ananas. Med sine asiatiske smaker vil denne gryten ta deg med til et varmere klima, og la deg glemme høsten for et kort øyeblikk. Denne gryten er utrolig anvendelig, og passer utmerket til kylling, svinekjøtt, torsk og brokkoli. Ønsker du enda mer smak? Ha i ekstra ananas, ingefær og koriander. Da hever du hverdagskosen betraktelig. Finnes også som glutenfri Bali Kyllinggryte.

Gå til oppskrift

 

Til rester – Meksikansk gryte

Meksikansk gryte

TORO Meksikansk gryte er en populær amigo i mange norske hjem, og er en av våre mest anvendelige gryteretter. En mildt krydret gryte med ris, bønner og paprika. Typisk tilbehør er rømme, salsa og tortillachips. Denne er perfekt til rester du har igjen etter en tacomiddag, som kan få nytt liv i denne gryta. Den kan lages med alle typer av kjøtt, men er veldig god som en vegetargryte også. Bare bytt ut kjøttet med bønner og kikerter. Det finnes en veldig god glutenfri Meksikansk gryte også 🙂

Gå til oppskrift

 

Gryteretter

 

Til vegetarmiddag – Tandoori gryte

Tandoori gryte

TORO Tandoorigryte enda en favoritt hos mange og det indiske kjøkken har smaker som passer perfekt til kalde dager. Denne gryta er inspirert at Tandoori Chicken med en krydderblanding som gir masse smak i tillegg til ingefær og mango. Tradisjonell tilberedning er med kylling og crème fraîche, og det smaker vidunderlig godt med litt chutney til. Samtidig så består det indiske kjøkken av mye vegetarretter og grønnsaker. Tandoorigryta kan du enkelt gjøre vegetarisk ved å bytte ut kylling med blomkål og paprika eller kikerter, som i denne oppskriften. Den smaker like godt uansett. Server gjerne med ris og naanbrød.

Gå til oppskrift

 

Til helg – Amerikansk gryte

Amerikansk gryte

TORO Amerikansk gryte er en favoritt hos mange og satt sammen med inspirasjon fra det amerikanske kjøkkenet. Nærmere bestemt sørstatene i USA, og smaker som en amerikansk drøm. Gryta inneholder ris, mais og løk, og er mildt krydret med cayennepepper, chili og hvitløk. Amerikansk gryte er god med alle typer kjøtt, men kan enkelt gjøres vegetarisk ved å bytte ut kjøttet med kidneybønner, kikerter og persillerot. Akkurat som på bildet over. Den er også genial hvis du vil bli kvitt middagsrester. Alt blir godt i denne gryta!

Gå til oppskrift

 

Til hyttetur – Jegergryte

Jegergryte

TORO Jegergryte er en fyldig gryte som er full av smak fra tyttebær og sjampinjong. Dette er en klassisk høstgryte som smaker like godt på en regnfull tirsdag hjemme, som til en helgetur på hytta med familie og venner. Jegergryta passer utrolig godt med viltkjøtt og rømme, men den smaker også veldig godt om man bytter ut viltkjøttet med bønner og sopp. Har du kjøtt- eller grønnsaksrester fra i går, passer disse også utmerket i denne gryta. Hvis du ønsker å sette din egen vri, så prøv å tilsett rørte tyttebær, brunost eller litt kanel. Finnes også som glutenfri Jegergryte.

Gå til oppskrift

 

Til søndagsmiddag – Stroganoff gryte

Stroganoffgryte

En klassisk gryterett med røtter i Russland, som passer utmerket til kalde høstkvelder og som søndagsmiddag. TORO Stroganoff gryte har masse smak fra løk, paprika, tomat og sjampinjong. Lages typisk med biff, men passer til alle typer kjøtt og grønnsaker. Kan enkelt forvandles til en vegetargryte ved å bytte ut biff med sopp og bønner. I oppskriften på bildet over serverer vi gryta med pasta, men passer også veldig bra med potetmos og dampede grønnsaker. Stroganoff gryte passer til det meste, også matrester fra i går.

Gå til oppskrift